Sprekers Collegereeks E-logistics

Goos Kant

Goos Kant

Goos Kant (1967) is partner en board lid van ORTEC. Daarnaast is hij hoogleraar “Logistieke Optimalisatie” bij de Universiteit van Tilburg. Bij ORTEC is Goos verantwoordelijk voor de inhoud van de industrie-oplossingen, in het bijzonder voor de logistieke industrie. Hij is sterk betrokken bij nieuwe innovatieve concepten voor (online en food) retailers en voor pakketbezorgers. Vanuit zijn hoogleraarsfunctie doceert Goos in masteropleidingen, begeleidt hij diverse afstudeerprojecten o.a. in de retail en was hij projectleider van het Dinalog R&D 4C4D-project, gericht op stadslogistiek. Goos heeft een PhD in informatica en is co-auteur van het boek “Het Nieuwe Plannen”.

 
Jeroen van den Berg

Jeroen van den Berg

Dr. ir. Jeroen van den Berg (1967) is adviseur en oprichter van adviesbureau Jeroen van den Berg Consulting. Hij helpt ondernemingen om hun logistieke keten klaar te stomen voor de uitdagingen van de hedendaagse logistiek. Naast zijn werk als adviseur is hij actief als trainer, universitair docent, onderzoeker, auteur en spreker. Hij is schrijver van het boek “Highly Competitive Warehouse Management” (2012). In 1996 was hij de eerste Nederlander die promoveerde op het gebied van warehousing met het proefschrift “Planning and Control of Warehousing Systems”

 
Kees Jan Roodbergen

Kees Jan Roodbergen

Prof. dr. Kees Jan Roodbergen is hoogleraar Logistiek en directeur van het Center for Operational Excellence aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast vervult hij een adviesfunctie bij de World Food Logistics Organization en eerder bij de Material Handling Industry of America. Hij is actief in de e-commerce logistiek, onder meer als projectleider van "e-global: een internationaal perspectief op webwinkel logistiek", een project waarin een groot aantal bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ontwikkeling van logistieke innovaties. Hij was verder jurylid voor de "Logistieke Webshop van het Jaar" en de "PostNL Dynamic Delivery Award" van Thuiswinkel.org.

 
Nando van Essen

Nando van Essen

Begon zijn loopbaan als logistiek manager bij FloraHolland. Na deze periode heeft hij veel interim management posities vervuld. In de afgelopen jaren is hij o.a. mede-initiatiefnemer geweest voor de award 'Logistieke Webshop van het Jaar'. Hij heeft binnen de vereniging Logistiek Management de community E-commerce Logistiek opgericht en is mede-auteur van het boek “E-business”. Hij is partner bij UC Logistics & fulfilment en richt zich met name op advies en projectmanagement op het gebied van e-commerce logistiek.

 
Stef de Bont

Stef de Bont

Stef de Bont is oprichter en CEO van 12Return, een softwarebedrijf dat een innovatieve oplossing biedt voor het inrichten en managen van de retourketen in een klantgerichte- en circulaire economie. Hij is sinds 1993 werkzaam in de logistiek sector bij o.a. Schenker, Rhenus Logistics and Solectron. Sinds 2004 is hij actief op het gebied van service- en retourlogistiek en bij Solectron is hij verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en managen van servicelogistieke operaties voor diverse ‘blue chip’ producenten zoals IBM, HP en Philips. De Bont is expert op het gebied van returns management en schrijft en spreekt hier regelmatig over. Hij is auteur van het boek “Returns Management, building a closed loop supply chain for a customer centric and circular economy”. De 12Return software wordt gebruikt door bedrijven als Conrad, Somy, Fairphone, Sennheiser en IBM.

 
Tom van Woensel

Tom van Woensel

Tom Van Woensel is hoogleraar Goederenvervoer en Logistiek in de OPAC groep (Operations, Planning, Accounting and Control) van de faculteit Industrial Engineering and Innovation Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven in Nederland. Hij leidt het Smart Logistics Lab, waar binnen onderzoek wordt uitgevoerd in het brede gebied van transport en logistiek. Zijn onderzoek is vooral gericht op goederenvervoer en logistiek. Hij publiceerde ongeveer 80 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en verschillende hoofdstukken in internationale boeken. Prof.dr. Van Woensel is tevens bestuurslid van de Europese Supply Chain Forum, een samenwerkingsverband met ongeveer 30 grote multinationals. Hij is de accountmanager voor Bausch en Lomb, Kuehne + Nagel en Access Business Group.

 

Organisatie

Locatie

Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen

Vragen?

Voor vragen neem contact op met Aletta Martens:

alettamartens@vakmedianet.nl
Telefoon: 088 - 5840 721

Volg Logistiek

LinkedIN
Nieuwsbrief
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.