Hans Moonen

Logistiek in tijden van digitalisering

Hans Moonen combineert een baan als VP Smart Logistics bij CGI met een aanstelling van een dag per week als assistant professor aan de Universiteit Twente. Eerder werkte hij bij Erasmus Universiteit (2003-2008), waar hij promoveerde, en bij Baan (2000-2002). Hans is immer werkzaam geweest in business consulting rollen op het raakvlak tussen SCM / logistiek / mobiliteit, procesverandering en innovatieve software. Zijn hoofdthema’s zijn de voorbije jaren ketenregie en integrale planning geweest voor een reeks van voornamelijk Nederlandse bedrijven, ook nam hij deel in diverse nationale en Europese innovatie programma’s. Binnen CGI is hij daarnaast al een aantal jaar verantwoordelijk voor de analyse van het jaarlijkse grootschalige klantenonderzoek binnen het wereldwijde transport en logistiek domein. Aan de UT doceert hij aan de BIT opleiding en doet hij onderzoek naar logistieke ketenregie. Hans is veelvuldig te zien op nationale en internationale congressen en symposia, en een regelmatig blogger.

Prof. Kees Jan Roodbergen

Magazijninrichting & voorraadbeheer

Prof. dr. Kees Jan Roodbergen is hoogleraar Logistiek en directeur van het Center for Operational Excellence aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast vervult hij een adviesfunctie bij de World Food Logistics Organization en eerder bij de Material Handling Industry of America. Hij is actief in de e-commerce logistiek, onder meer als projectleider van "e-global: een internationaal perspectief op webwinkel logistiek". Hij was verder jurylid voor de "Logistieke Webshop van het Jaar" en de "PostNL Dynamic Delivery Award" van Thuiswinkel.org.

Prof. Goos Kant

Data Analytics en E-commerce

Goos Kant (1967) is partner en board lid van ORTEC. Daarnaast is hij hoogleraar “Logistieke Optimalisatie” bij de Universiteit van Tilburg. Bij ORTEC is Kant verantwoordelijk voor de inhoud van de industrie-oplossingen, in het bijzonder voor de logistieke industrie. Hij is sterk betrokken bij nieuwe innovatieve concepten voor (online en food) retailers en voor pakketbezorgers. Vanuit zijn hoogleraarsfunctie doceert Kant in masteropleidingen, begeleidt hij diverse afstudeerprojecten o.a. in de retail en was hij projectleider van het Dinalog R&D 4C4D-project, gericht op stadslogistiek.

Frank Ferro

Planning & forecasting / performance meten

Frank Ferro is Director Insights bij PostNL en tevens bestuurslid van de Big Data Alliance. De unit Insights bouwt algoritmes en levert inzichten voor de Logistieke, Commerciële, HR en Financiële processen van PostNL. Bij PostNL zijn meerdere logistieke algoritmes geïndustrialiseerd die gebruik maken van logistieke data en logistieke processen om diezelfde processen te verbeteren.

Roy Lenders

Multichannel & crossboarder

Lenders is e-commerce expert en online ondernemer. Daarnaast is hij lector supply chain management aan Fontys Hogeschool Venlo. Lenders maakt de vertaalslag naar logistiek en e-commerce in de praktijk. Lenders werkte jarenlang als (ICT)-consultant en begon later een aantal succesvolle webshops. Hij kan veel praktijkervaringen delen. Hoogwaardige IT en gebruik van big data kenmerken zijn webshops. Hij weet ook veel over cross border e-logistics en is gewend om te doceren. Daarnaast is Lenders voorzitter van de Shopping Tommorrow expertgroep Purchasing & Supply Chain, een programma van Thuiswinkel.org

Luuk Veelenturf

Last Mile Logistiek

Luuk Veelenturf is universitair docent Transport en Mobiliteit aan de Technische Universiteit Eindhoven. Naast het opleiden en begeleiden van nieuw talent voor de logistieke sector houdt hij zich bezig met onderzoek naar nieuwe concepten voor stadsdistributie en openbaar vervoer. Denk hierbij aan kofferbak leveringen of autonome vrachtwagens, bussen of taxi’s. Luuk is onderzoeksleider van de DATA2MOVE Community in het European Supply Chain Forum, welke focust op data gedreven oplossing voor last mile logistiek. Daarnaast is hij programma manager Smart Mobility binnen het Smart Cities Program van de TU Eindhoven.

Stef de Bont

Retourlogistiek

Stef de Bont is oprichter en CEO van 12Return, een softwarebedrijf dat een innovatieve oplossing biedt voor het inrichten en managen van de retourketen in een klantgerichte- en circulaire economie. Hij is sinds 1993 werkzaam in de logistiek bij onder meer Schenker, Rhenus Logistics and Solectron. Sinds 2004 is hij actief op het gebied van service- en retourlogistiek en bij Solectron is hij verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen en managen van servicelogistieke operaties voor diverse ‘blue chip’ producenten zoals IBM, HP en Philips. De Bont is auteur van het boek “Returns Management, building a closed loop supply chain for a customer centric and circular economy”.